تعریف و خدمات بیمارستان بازرگانان

تعریف و خدمات بیمارستان بازرگانان

تعریف و خدمات بیمارستان بازرگانان

وقتی از مسئولیت اجتماعی حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم؟

جنگ جهانی دوم و اشغال کشورمان توسط نیروهای متفقین، پیامدهای ناگواری چون قحطی و شیوع بیماری‌های واگیردار برای مردم در پی داشت و ببه همین دلیل هیات رئیسه وقت اتاق بازرگانی تهران با هدف کمک به مردم به فکر تاسیس یک بیمارستان افتاد.

عملیات احداث بیمارستان بازرگانان در اردیبهشت ۱۳۲۷ آغاز شد و در بهمن ۱۳۲۸ به بهره‌برداری رسید. به این ترتیب می‌توان گفت که بیمارستان بازرگانان نخستین مرکز درمانی تاسیس شده توسط بخش خصوصی در کشور است.

با وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بیمارستان بازرگانان مانند تمامی مراکز درمانی آن زمان با مصوبه هیات دولت موقت در اسفند ۱۳۵۷ به وزارت بهداری و بهزیستی واگذار شد. این بیمارستان طی سال‌های پس از انقلاب و به طور خاص دوران دفاع مقدس به یکی از مراکز اصلی درمان مجروحان و آسیب‌دیدگان جنگ تبدیل شده بود.

بیمارستان بازرگانان در دوران جنگ و پس از آن به‌دلیل عدم سرمایه‌گذاری دچار فرسودگی زیاد و تعطیل شده بود. این بیمارستان در سال ۱۳۷۳ به کمیته امداد واگذار شد. در دی ماه ۱۳۹۵ پیش از اتمام قرارداد واگذاری، اتاق بازرگانی تهران تصمیم گرفت مجدد مدیریت این مرکز درمانی را برعهده بگیرد و آن را برای خدمت‌رسانی عمومی به مردم و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود بازسازی کند.

از سال ۱۳۹۶ تاکنون بالغ بر ۴۲ پروژه برای بهسازی، نوسازی و ایجاد بخش‌های جدید با هزینه‌ای معادل ۲۱۴ میلیارد تومان در بیمارستان بازرگانان اجرا شده و این مرکز درمانی را که در یکی از مناطق کمتربرخوردار پایتخت قرار دارد به یکی از مجهزترین و پیشرفته‌ترین بیمارستان‌های تهران تبدیل کرده است.

از سال ۱۳۹۸ تاکنون، حدود ۲۶ میلیارد تومان نیز از محل کمک خیرین و نیکوکاران به پروژه‌های عمرانی بیمارستان اختصاص یافته است.

تعداد تخت‌های بیمارستان از ۱۰۲ تخت در سال ۱۳۹۶ به ۱۵۵ تخت فعال در سال ۱۴۰۱ رسیده و درصد اشغال تخت از ۴۷.۵ درصد به ۷۳.۸ درصد افزایش یافته، در حالی که متوسط کشوری این شاخص ۶۶.۶ درصد است.

بیمارستان بازرگانان تمامی بیمه‌ها را می‌پذیرد. اگرچه رقم مطالبات بیمارستان از بیمه‌های مختلف حدود ۱۴۸ میلیارد تومان است، چرا که به طور متوسط هفت ماه طول می‌کشد تا بیمه‌ها تعهدات خود را بپردازند.

هم‌چنین صندوقی با کمک و اعتبار نیکوکاران نیز ایجاد شده که باتشخیص مددکاری بیمارستان، هزینه‌های بیمار نیازمند از این صندوق پرداخت می‌شود. در سال گذشته ۸.۹ میلیارد تومان از این محل هزینه شده است.